Forside / Om UngNord / Nyhedsarkiv / Nyhedsbrev sommer / Stifinder
Stifinder får unge tilbage ind i fællesskabet
Endnu et år er gået hvor vejlederne på aktiveringsprojektet Stifinder har haft stor succes med at få ca. 40 unge med forskellige problemer og barrierer videre i uddannelse og job. Vi vil gerne fortælle en af de mange gode historier, som vi i år har haft.
 
Stifinder3
På billedet ses eleverne lige efter de har afleveret deres retter til ”masterchef”.
Mads (navn er ændret af hensyn til eleven og elevens forældre) startede på Stifinder i august 2015. Mads forældre blev skilt i slutningen af folkeskoletiden. Han oplevede på baggrund af dette en masse uro og utryghed, som udmøntede sig i selvdestruktiv adfærd og depression.
 
” Jeg havde efterhånden ingen venner. Heller ikke på HTX mødte jeg nogen nye venner – Det er svært at få nye venner, når man ikke fester og drikker alkohol. Jeg vidste og ved godt, at jeg er anderledes, men jeg begyndte at føle, at det var min skyld”.
 
Udvikling af unges personlige og sociale kompetencer er vejen ind i fællesskabet
På stifinder fandt Mads så småt ud af, at man både kan være anderledes og snakke med folk, der er anderledes end en selv – selv dem der drikker og fester. Mads oplevede, at den ro forløbet på Stifinder gav ham også gav ham nyt håb for fremtiden. Han er nu startet uddannelse, kommer jævnligt i Headspace’s lokaler for at spille spil med gamle elever fra Stifinder, og han er sågar begyndt at opsøge nye tilbud for at møde nye mennesker.
 
Fra alle os på Stifinder skal der herfra lyde et kæmpe stort ”godt gået” til de elever vi har haft i løbet af året og vi glæder os selvfølgelig til at klø på med en ny gruppe unge efter sommerferien.


Senest opdateret 15.06.2016 12:46 af RS
Kontakt
 
UngNord
Vollsmose Allé 20, 5240 Odense NØ.
 
Ungdomsskoleleder
Erik Christian Thyregod Rasmussen
Tlf. 20 48 05 86
 
Viceungdomsskoleleder
Ali Vural
Tlf. 23 20 05 86
 
Kontoret
Tlf. 63 75 23 50
 
Kontortider
Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.00
 
EAN. NR. : 5798 0066 08553
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk