Forside / Om UngNord / Valgfagspartnerskaberne / Valgfagsmesser skoleåret 2016/17
Valgfagsmesser for fuld udblæsning
Stemningen var elektrisk, hektisk og ekstatisk, da 6.,7. og 8. klasseelever fra otte folkeskoler indtog de store valgfagsmesser i Næsby Hallerne og på CampU i juni måned.
 
Masser af valgfag giver plads til det interessebaserede valg
I Børne- og Ungeregion Nord har man indgået to partnerskaber om at levere det bredest mulige tilbud af valgfag til områdets unge. Hvert partnerskab omfatter fire folkeskoler og ungdomsskolen, UngNord.
 
”Innovation og bæredygtighed”, ”byggeri og håndværk”, Art- Lab, ”Op med pulsen- banecykling, triatlon og roning”, ”drama”, e- sport”, ”forfatterskole”,” mountainbike”,” journalistik”, ”Zoo”, ”håndværk og design” er bare et udsnit af de over 20 forskellige valgfag, eleverne efter interesse kunne vælge imellem i hvert af de to valgfagspartnerskaber.
Stemningsbilleder:
Se de mange stemningsbilleder fra valgfagsmessen i Næsby Hallerne
 
Forrige1 af 37Næste
Valgfag 01
Timer:  Print
 
Især valgfaget E-sport - et af de nyeste skud på stammen - ser ud til at blive et tilløbsstykke i år.  På begge messer var der kø til at prøve kræfter med nye sportsgren.
E-sport er blevet en anerkendt sport, så man tager grueligt fejl, hvis man tror, det bare handler om at ”chille” med spille FIFA – fodbold på en Play Station dagen lang. Der er nemlig lagt op til et stramt forløb, med fokus på at dygtiggøre sig strategisk, taktisk og som teamplayer gennem intensiv træning og læring.
 
Bredt samarbejde om valgfag åbner folkeskolerne og bygger bro
Alle valgfagene er nøje tilrettelagt over 10 hele dage af i alt 60 timer i løbet af et skoleår.
Det samlede valgfagskoncept formår at åbne folkeskolen, bygge bro og skabe positiv synergi i tæt samarbejde med foreninger, ungdomsuddannelser, kulturinstitutioner, ungdomsskoler og erhvervsliv til gavn for de unges læring, motivation og generelle samfundsforståelse.
 
”Jeg og de 39 samarbejdspartnere er enormt stolte af, at vi i år kan tilbyde et endnu bredere valgfagstilbud til vores unge. Indholdet har et virkelighedsnært perspektiv, som i den grad styrker bevægelsen mod den åbne skole ”, udtaler Erik Rasmussen, Ungdomsskoleleder, af UngNord.
 
Her indgår valgfaget ”Innovation og Bærdygtighed”, som noget helt nyt. Det er blevet til i et samarbejde med de tre virksomheder, Fjernvarme Fyn, Odense Renovation og Vandcenter Syd.
 
” Når vi som virksomheder indgår i et samarbejde omkring valgfag, så er det med en klar forventning om at styrke en positiv vekselvirkning mellem erhvervslivet og folkeskoleverdenen.” Udtaler Steen Jakobsen, Kunde- og Kommunikationschef hos Vandcenter Syd.
Stemningsbilleder:
Se de mange stemningsbilleder fra valgfagsmessen på CampU
 
Forrige1 af 34Næste
valgfag torsdag 01
Timer:  Print
 
Alsidighed og praksisnær undervisning motiverer eleverne
Alsidigheden i valgfagsudbuddet er især noget af dét, der fremmer elevernes motivation for læring kombineret med det virkelighedsnære perspektiv i valgfagenes indhold. En undersøgelse foretaget af Odense Kommune viser, at hele 91% af eleverne opfatter valgfag, som noget, der tydeligt og positivt adskiller sig fra den almindelige undervisning.
 
”Interesse, alsidighed, praksisorientering og kvalitet er altså nogle af de grundpiller, det samlede valgfagskoncept hviler på, og som på mange måder udstikker vejen til elevernes motivation for egen læring,” afslutter Erik Rasmussen.
 
Download:


Senest opdateret 24.06.2016 09:10 af RS
Kontakt
 
UngNord
Vollsmose Allé 20, 5240 Odense NØ.
 
Ungdomsskoleleder
Erik Christian Thyregod Rasmussen
Tlf. 20 48 05 86
 
Viceungdomsskoleleder
Ali Vural
Tlf. 23 20 05 86
 
Kontoret
Tlf. 63 75 23 50
 
Kontortider
Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.00
 
EAN. NR. : 5798 0066 08553
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk