Forside / Om UngNord / Nyhedsarkiv / Nyhedsbrev sommer / Idrætsdag for Agedrup Skole
UngNord går nye veje inden for samskabelse
Onsdag var en ikke helt almindelig skoledag for de ca. 140 elever fra 4., 5., og 6. årgang på Agedrup Skole, som var mødt op til en nyskabende idrætsdag på Fjordager IF’s idrætsanlæg.
 
Nyskabende samarbejde
Minigolf 2
Eleverne fra Agedrup Skole fik onsdag d. 11. maj sved på panden, da de deltog i en nyskabende idrætsdag i deres helt eget lokalområde. Et nyt samarbejde mellem skole, foreningsliv og ungdomsskole skulle inspirere eleverne til et sundt og aktivt fritidsliv i deres lokalområde. Dagen igennem kunne de prøve kræfter med en række af de mindre udbredte sportsgrene som parkour, fodbold, krolf (blanding af kroket og golf), klubaktiviteter og minigolf. Alle fritidsaktiviteter, som de unge kan deltage i hos UngNord eller Fjordager IF.
 
Elever og undervisere fra UngNord underholdt i løbet af dagen med musik og fælles opvarmning.
 
- Vi går sammen med det lokale foreningsliv og skolerne, fordi vi i fællesskab kan få de unges øjne op for de forskellige idrætsgrene, som er i deres egen baghave. Hvis ikke de kender lokalområdets tilbud, er det jo svært at blive fristet af dem. Vi har alle en interesse i at skabe et attraktivt lokalområde, hvor de unge kan udvikle et sundt og aktivt fritidsliv og udvikle sig i fællesskaber, lyder det fra én af initiativtagerne, Erik Rasmussen, ungdomsskoleleder af UngNord.
 
Også eleverne synes, det var en oplevelsesrig dag. ”Det var sjovt at prøve noget nyt”, ”Man lærer de andre bedre at kende på tværs af klasserne, selvom man godt kender dem lidt i forvejen”, lød det fra nogle drenge og piger i 4. klasse. 
 
Andre skoler kan gøre det samme
Opvarmning 2
Dagen igennem stod medarbejdere fra UngNord og frivillige fra Fjordager IF klar til at give eleverne fra Agedrup Skole en spændende og oplysende idrætsdag gennem deres forskellige kompetencer, viden og ressourcer.
 
Det fungerer godt, at vi er ude af huset, og at der er andre voksne, der vil noget med
eleverne”, ”Det er fine forhold og nyt for os, at andre arrangerer for os. Det er meget positivt.”, lød det begejstret fra nogle af lærerne om det nye samarbejde.
 
Det nye lokalforankrede samarbejde mellem ungdomsskole, foreningsliv og skole kan løfte kvaliteten i opgaven med at tilbyde børn og unge de bedste betingelser for et udviklende fritidsliv. Og der er plads til endnu mere og flere steder i byen. Eleverne på Seden Skole får således glæde af den nyskabende idrætsdag allerede efter sommerferien. 
 
Underholdning 1
En ny måde at arbejde på i UngNord
Baggrunden for arrangementets afholdelse er en ny måde at organisere udviklingen af aktiviteter, hvor tværgående udviklingsgrupper med medlemmer fra alle afdelinger i UngNord arbejder sammen på tværs.
 
Målet for de tværgående udviklingsgrupper er at bringe de forskellige kompetencer og ressourcer der findes i ungdomsskolen i spil på en ny måde i opgaveløsningen. Det betyder i praksis at når et arrangement som en idrætsdag afholdes, er det muligt at inddrage og trække på forskellige kompetencer der er relevante, på tværs af hele ungdomsskolen. Ungdomsskolen kan på denne måde løfte kvaliteten i opgaveløsningen til et højere niveau, hvor de ressourcer der i det konkrete tilfælde giver mening kan inddrages, og hvor samarbejdet mellem de enkelte medarbejdere når nye højder.


Senest opdateret 14.06.2016 14:22 af RS
Kontakt
 
UngNord
Vollsmose Allé 20, 5240 Odense NØ.
 
Ungdomsskoleleder
Erik Christian Thyregod Rasmussen
Tlf. 20 48 05 86
 
Viceungdomsskoleleder
Ali Vural
Tlf. 23 20 05 86
 
Kontoret
Tlf. 63 75 23 50
 
Kontortider
Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.00
 
EAN. NR. : 5798 0066 08553
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk