Forside / Om UngNord / Nyhedsarkiv / 2015/16 / Fiskeskolen på Diamanten
Fiskeskolen på Diamanten
 
Fiskeskolen 4
SÅDAN! Første gedde på land.
Hvem er vi?
I februar 2015 startede Fiskeskolen i Diamanten.
 
Fiskeskolen drives af tre til fire frivillige fra Odense Sportsfisker Klub, som er meget passionerede omkring deres hobby og brænder for at introducere unge mennesker til et aktivt fritidsliv i naturens tegn. Fiskeskolen har ugentligt besøg af otte til ti børn, som efterhånden er blevet gengangere og som stille og roligt er ved at opbygge en sund interesse for fiskeriet.
 
Fiskeskolen har siden februar 2015 tilbudt børnene i Diamanten undervisning og indsigt i sportsfiskeriets forunderlige verden. Fiskeskolen har afholdt aktiviteter og ture hver onsdag i det omfang, der ikke har været ferier eller andre aktiviteter til hinder for det.
 
Hvad laver vi?
Når vejret har været til er dagene brugt med grej og sjov ved vandet, hvor der er stiftet bekendtskab med forskellige former for fiskeri. For at nævne nogle få aktiviteter er der fisket efter hornfisk og fladfisk fra strand og mole, torsk fra kutter samt gedder og aborre i moser og søer. Derudover har der været ture til Fyns Laksefisk, hvor der børnene har fået indsigt i ørred opdræt og en forståelse for bæredygtigt fiskeri.
 
Fiskeskolen 1
På Fjord & Bælt med den kendte lystfisker Gordon
Fiskeskolen i medierne
Fiskeskolen har også fået opmærksom for sine positive resultater i Fyns Stiftstidende og i fiske avisen Sportsfiskeren, som udkommer på nationalt plan. Derudover har Fiskeskolen tiltrukket sig stor opmærksom nå r de har deltaget i arrangementer. Fiskeskolen deltog i efterårsferien i ”Fisk og Fiskeri” på Fjord Bælt, hvor de unge grundet børnene store energi og lyst tiltrak sig meget positiv opmærksomhed. Lystfiskerne kan fortælle at børnenes lyst til at lære andre børn og unge om lystfiskeriet blev meget positivt modtaget af, den inden for fiskeriet, landskendte lystfisker Gordon P. Henriksen.
 
Fiskeskolen 3
Vi laver vores eget grej - Her er vi igang med woblere.
Viden og færdigheder
Når der er værkstedsaktiviteter lærer børnene alt fra at støbe blink og woblere, knob til fiskeliner og kasteteknikker på græsplænen. Alt dette har et håndværksmæssigt præg, hvilket børnene på fiskeskolen er meget glade for.
 
Derudover skal børnene lære at rense, tilberede og spise de fisk de selv fanger, hvilket er med til at indføre dem i begreber som ”fra jord(vand) til bord”. Dette har selvfølgelig også et sundheds aspekt, som er vigtigt aspekt at stifte bekendtskab med. Det må forventes at ikke alle forstår politiske sundhedspjecer, men har brug for selv at fange og tilberede maden førend budskabet rigtigt kan trænge ind – Her bidrager Fiskeskolen særdeles positivt til børnenes senere madvaner.
 
Foruden det ovenstående lærer børnene også meget om fiskenes anatomi:
  • Hvorfor er fisk slimede?
  • Hvorfor sidder fiskens øjne som de gør?
  • Hvad ser vi, når vi kigger ned i vandet?
 
Fiskeskolen i 2016
”Børnene er bidt af det – de kommer hver gang”. En sådan succes skyldes i høj grad, at de unge har fundet tryghed og ro hos fire dedikerede lystfiskere, der ikke er pædagoger, men som ”blot” nyder samværet med børnene.
 
Det er lystfiskernes klare opfattelse, at den store interesse og de gode relationer ikke kun kommer fra fiskeriet, men i ligeså høj grad af det sociale samvær, hvor der er tid til at snakke og ”bare” være sammen.
 
2016 skal derfor bruges til at bygge videre på de gode relationer, tage på nye og spændende ture og ikke mindst møde nye mennesker. Specielt det at møde nye mennesker er noget, Fiskeskolen har fokus på i det nye år. Lystfiskerne ser meget gerne at børnene begynder at deltage i Odense sportsfiskerforenings arrangementer. Ikke for at få nye medlemmer eller mere i kontingent sækken. Den simple årsag er, at lystfiskerne har oplevet så stor glæde og interesse blandt børnene, at næste skridt i deres udvikling mod at blive fuldblods lystfiskere skal vækkes gennem ture og arrangementer, der ikke lader sig afholde på en enkelt eftermiddag.


Senest opdateret 14.01.2016 10:19 af RVBF
Kontakt
 
UngNord
Vollsmose Allé 20, 5240 Odense NØ.
 
Ungdomsskoleleder
Erik Christian Thyregod Rasmussen
Tlf. 20 48 05 86
 
Viceungdomsskoleleder
Ali Vural
Tlf. 23 20 05 86
 
Kontoret
Tlf. 63 75 23 50
 
Kontortider
Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.00
 
EAN. NR. : 5798 0066 08553
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk