Forside / 10. klasse / Læsevejleder
Læsevejleder
 
På Ungdomsakademiet arbejder ud fra den filosofi at alle elever skal have den fornødne hjælp. Her spiller vores tilknyttede læsevejleder en central rolle.
 
Læsevejlederen arbejder sammen med ledelse, lærere og elever om at udvikle læse- og skrivefærdigheder og læselyst. 

Læsevejlederen kan arbejde med læseindlæring på alle områder i skolen fx læsekursus for tosprogede eller skrivekursus for læsesvage elever. Det kan foregå i klasserne, sammen med grupper af elever eller med enkelte elever. Læsevejlederen kan også bruges som sparringspartner for lærere og læreteams. 
 
Læsevejlederen kan virke som inspirator, hjælpe med at teste og vejlede i forhold til læsning. Langsomme læsere kan ydes en særlig hjælp på baggrund af en individuel test, der fx afdækker elevens kompetencer inden for stavning, ordforståelse og læsehastighed. Der kan også aftales screening af større grupper af elever ofte i skoleårets begyndelse. Ud fra screeningsresultaterne kan enkelte eller større grupper af elever tilbydes relevant hjælp. 
 
En af de primære opgaver er at fremme læselysten og i samarbejde med lærere og kursister at dyrke læsningen, sikre læsning med forståelse og arbejde i dybden med kendskab til forskellige genrer, læsemåder og læsestrategier. 
 
Dorte
Læsevejleder - Dorte Christensen dorte.christensen@ungnord.dk


Senest opdateret 22.09.2016 08:47 af RVBF
Kontakt
 
UngNord
10. klasse
Vollsmose Allé 20, 5240 Odense NØ.
 
Afdelingsleder:
Jørgen Ettrup Nielsen
Tlf. 40 45 55 17
 
Kontoret
Tlf. 63 75 23 50
 
Kontortider
Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.00
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk