Forside / Om UngNord / Nyhedsarkiv / 2016/17
Sol, Sjov og Skibhusfestival
Solen skinnede og fremmødet var stort da Skibhusfestivalen løb af stablen lørdag den 27. august. Her var borgere, foreninger, skoler og institutioner samlet til en festlig dag, hvor sammenhængskraft og synlighed om det lokale foreningsliv var i højsædet.
 
Skibhusfestival - 21
Når områdets lokale foreninger går sammen med institutioner, skoler og ungdomsskole om at arrangere Skibhusfestivalen, er det med det formål at synliggøre det rige udbud af lokale foreninger og institutioner som er med til at skabe et levende og attraktivt lokalmiljø. UngNord er særdeles aktiv i forbindelse med planlægning og gennemførelse af arrangementet, særligt gennem Skibhusklubben som fungerer som koordinator for festivallen og samtidig ligger areal til festivalen.
 
Skibhusfestival - 17
Skibhusfestival 2016 forløb over al forventning, da ca. 2000 borgere, primært fra Skibhuskvarteret, mødte op til en festlig dag, hvor Skibhusfestivalen også kunne fejre 15 års jubilæum. Dagen bød på optog igennem Skibhusvej ledt an af Odense Skoleorkesten, samt en lang række sjove og samlende aktiviteter på festivalpladsen, hvor børn og barnlige sjæle kunne boltre sig i de mange aktiviteter.
 
Dagen var især præget af involverede og aktive elever fra Sct. Hans Skole og Friskolen City Odense, Skibhusklubben, områdets daginstitutioner, samt fra den lange række af deltagene foreninger, hvor de forskellige boder og aktiviteter var med til at gøre dagen til en sjov dag for alle. Sct. Hans Skole har valgt at gøre festivaldagen til en skolepligtig dag, hvilket betyder at skolen prioriterer at alle børn og unge kommer i kontakt med lokalområdets fritids- og foreningsliv. 
 
Som noget nyt kunne deltagerne på Skibhusfestivalen stemme på hvilke børneprojekter i forstadspuljen der skal føres ud i livet.
Skibhusfestival - 19
Skibhuskvarteret har fra Odense Kommunes Forstadspulje fået 200.00 kr., som er øremærket til at føre ideer ud i livet, som Skibhuskvarterets beboere selv fremkommer med. På Skibhusfestivalen kom første del af puljen i spil, da der var afstemning om hvilke børneprojekter, der skulle have andel i de 50.000 kr.
 
Alle beboere i Skibhuskvarteret over 10 år kunne stemme på seks forskellige projekter der var blevet leveret af områdets børn og unge. Vinderforslaget blev med 222 stemmer forslaget fra en gruppe børn fra Skibhusklubben, der havde fået ideen om at opføre en svævebane i Fredens anlæg, for at skabe et rum der tiltrækker kvarterets børn og unge i nye fællesskaber. Læs mere om Forstadspuljen i Skibhuskvarteret her.
 
Skibhusklubben har involveret børn og unge i den demokratiske proces op til afstemningen.
IMG_1058
Som led i at give børn og unge mulighed for at deltage i lokaldemokratiet gennemførte Skibhusklubben forud for Skibhusfestivalen et stjerneløb med klubbens medlemmerne. Her fik de mulighed for at besøge de mange forskellige grønne områder og pladser der findes i kvarteret. De forskellige lokaliteter blev nøje gennemgået og studeret, og det blev hurtigt tydeligt at der ikke manglede ideer til hvordan de forskellige områder kan indrettes mere spændende og indbydende set med børn og unges øjne.
 
Tilbage i Skibhusklubben blev der arbejdet videre med de forskellige ideer og muligheder, hvor klubmedlemmerne sammen med personalet i klubben sammen udformede to ansøgninger til børnepuljen. Det resulterede i vinderprojektet ”Svævebane i Fredens Anlæg” som klubbens medlemmer sikrede 50.000 kr. til at opføre.
Billeder: Skibhusfestival 2016
 
Forrige1 af 25Næste
Skibhusfestival - 1
Timer:  Print
 
Download program og artikler her


Senest opdateret 30.08.2016 11:28 af RS
Kontakt
 
UngNord
Vollsmose Allé 20, 5240 Odense NØ.
 
Ungdomsskoleleder
Erik Christian Thyregod Rasmussen
Tlf. 20 48 05 86
 
Viceungdomsskoleleder
Ali Vural
Tlf. 23 20 05 86
 
Kontoret
Tlf. 63 75 23 50
 
Kontortider
Mandag-torsdag kl. 8.30 - 16.00
 
EAN. NR. : 5798 0066 08553
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk