Forside / Ungedemokrati / Slænget gør en forskel i Uganda
Slænget gør en forskel for unge i Uganda.
Kan unge gøre en forskel i ulandsarbejdet? Ja, det kan de, fastslår nyligt udkommet rapport fra Udenrigsministeriet.
 
I rapporten nævnes også den lille odenseanske teenagegruppe, Slængets, resultater i et eksempel fra Uganda, hvor det længevarende partnerskab med den ugandiske organisation, Straight Talk Foundation, har givet ”… vigtige resultater i form af styrkelse af ungdommen og bedre forhold for de unge [i Uganda].”
 
Slænget og uganderne
I november 2016 bad Udenrigsministeriet en reviewgruppe undersøge en række af de ulandsprojekter, som Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) støtter med midler fra Danida. Slænget og partnerskabet i Uganda, som støttes finansielt af DUF, blev bl.a. udtaget til nærmere undersøgelse for at fastslå, om der er substans bag fine ord i diverse rapporter.
De unge fra Slænget gennemgik et længere interview af reviewgruppen, lige som denne bl.a. tog til Uganda for at se på de faktiske resultater af ulandsprojekterne.
 
Ny bevilling på 160.000 kr. til Slænget
 
Slænget, med sine 10 – 15 aktive medlemmer, har drevet ulandsprojekter siden 2000, først i Kenya og fra 2011 i Uganda. Gruppen fungerer i tilknytning til ungdomsskolen UngNord i Odense, der som medlem af Ungdomsringen, søger projektmidler herigennem hos DUF, hvorfor det formelle partnerskab består mellem Ungdomsringen og Straight Talk Foundation, men det udøvende arbejde foretages af Slænget.
 
Slænget har netop fået bevilliget 160.000 kr. igennem DUF, og tager dermed igen til Uganda til august for at opstarte et nyt projekt om en læringsproces i håndtering af økonomiske midler i Straight Talks ungdomsklubber– pengehåndtering er ret ukendt for fattige unge.
 
 


Senest opdateret 29.05.2017 15:21 af ROCS
UNG NORD
Vollsmose Allé 20
5240 Odense NØ
Tlf.: 63752350
mail: ungnord@odense.dk